Over ons

Samen Blits!

Akabe Blits is een scouts voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking. Bij Akabe heeft iedereen het recht om zich uit te leven en te ontplooien tot een echte scout/gids! In onze Akabe staan wij klaar om elk kind of elke jongere ten volle te laten ontwikkelen in zijn of haar mogelijkheden.

Wij zijn momenteel nog volop op zoek naar leden!

‘Akabe’ en ‘Blits’ zijn niet zo maar gekozen maar hebben een ware betekenis. ‘Akabe’ staat voor Anders Kan Best. Een leuze waar wij ons graag bij aansluiten en bovendien fier op zijn. ‘Blits’ staat voor Bijzondere Leden In Tiense Scouts.
Jaja, we zien het je al denken, daar is inderdaad over nagedacht!

Zijn wij daarom letterlijk ‘beperkt’ in onze activiteiten? In tegendeel! Wij bieden net dezelfde activiteiten aan als een gewone scouts, alleen nog leuker! Een paar voorbeelden uit onze Blits-historie: paintballen met zoutdeeg, een levensgrootte zeeslag en noem maar op. Hiernaast gaan wij ook nog op weekend, kamp en uitstappen zoals bv: zwemmen, de zoo of de zorgboerderij.

Praktische info:

Wanneer: Om de 2 weken tussen 14.00 en 17.00 (bekijk onze kalender op onze site voor de exacte data’s -> in het balkje hiernaast bij ‘events’)

Wie: Iedereen tussen 6 en 21 jaar (met een doorstroommogelijkheid tot 25 jaar) is welkom bij ons.

Lidgeld:  Het lidgeld voor leden bedraagt 40 euro. Hierin zit een verzekering tegen lichamelijke ongevallen, een vieruurtje en materiaal verwerkt. Om er zeker van te zijn dat je zoon/dochter goed verzekerd is dien je tijdig je lidgeld en inschrijvingsformulier aan de groepsploeg te bezorgen.

Belangrijk: Er is een mogelijkheid tot vermindering van het lidgeld en kampgeld, onder andere via het vrijetijdsfonds van de jeugddienst en via Scouts en Gidsen Vlaanderen zelf. Indien u hier nog verdere vragen over heeft beantwoorden we deze graag. We behandelen dergelijke vragen zeker met discretie.

Subpagina's

Leiding Welpen Jonggivers Verkenners